Ik kan het niet, ik haat lezen, lezen is stom!” Boos en verdrietig gooit je kind zijn leesboek op de grond. De leestoets van Cito (DMT) is net weer afgenomen bij je kind en de score was onveranderd een E3 V(-) score. Dat terwijl je kind de afgelopen periode zo hard geoefend heeft op het lezen.

Op school denkt men aan dyslexie, maar dat kan pas eind groep 4 getoetst worden omdat er dan 3 x op een rij een citoscore bekend is. Op school krijgt hij extra begeleiding met het lezen, maar je merkt dat je kind alleen maar meer gedemotiveerd raakt.

In de klas maakt je kind zich zo onzichtbaar mogelijk, in de hoop dat de juf hem overslaat zodat hij niet de beurt krijgt om een stukje voor te lezen. Doordat het lezen zoveel energie van je kind vraagt, valt hij ook uit op begrijpend lezen en sommen met verhaaltjes.

Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Je kind klaagt over buikpijn, hoofdpijn  en heeft geen zin meer om naar school te gaan. Logisch als dit de plek is waar je elke dag geconfronteerd wordt met dat wat je moeilijk vindt “Lezen”.

Het advies van school: oefenen, oefenen, oefenen met als gevolg hartverscheurende uitbarstingen van je kind, wanneer zijn emmertje overloopt. Zo kan het niet langer….Dit moet anders kunnen. Je wilt geen juf-moeder zijn, maar gewoon Mama!! Je wilt de conflicten thuis niet meer, als je met je kind gaat lezen. Je wilt rust, maar bovenal een blij, ontspannen kind, dat weer plezier krijgt in het leren lezen.

Fijner en makkelijker lezen

Hoe fijn zou het zijn als je kind……

√   Weer met meer plezier gaat lezen

√   Dat je kind weer lekker in zijn /haar vel zit

√   Succeservaringen opdoet

√   Ervaart dat hij niet meer zo hard hoeft te werken om te lezen

√   Steeds beter het lezen onder de knie krijgt

   Je kind weer blij naar school gaat

Dat kan

Om te leren lezen is het maken van leeskilometers niet de enige weg. Om fijner en makkelijker te leren lezen is een goede samenwerking tussen linker en rechterhersenhelft van groot belang. Bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast is het belangrijk dat de ogen de letters soepel kunnen volgen en er zo woorden gemaakt kunnen worden en je ook weet waar je bent gebleven.

Klinkt dit als iets wat jouw kind zou kunnen gebruiken? Dan heb ik een geweldige leestraining voor je kind. Een training waarbij je niet alleen gaat lezen, maar vooral gaat bewegen!!

Lezen4kids…..

Is een unieke leestraining speciaal voor kinderen waarbij het leren lezen  niet als vanzelf gaat. 10 weken lang ga ik met jullie  aan de slag. Tien weken lang krijgt je kind mooie ontspanningsoefeningen, effectieve bewegingsoefeningen en motiverende en effectieve leesoefeningen.

Hoe gaat het in zijn werk

We trappen de training af in een 1 op1 sessie. Waarin we elkaar beter leren kennen. Wie zijn jullie? Wie is je kind? Waar houdt hij van? Wat zou hij graag willen? Hoe vind je kind zelf dat het lezen gaat? Hoe vind de leerkracht dat het gaat? 

Middels een beginmeting bepalen we waar je kind nu staat en waarmee hij uiteindelijk tevreden zal zijn.

 

Aan het eind van de training  kijken we of het doel, dat we bij de start samen hebben gemaakt, ook is bereikt.

Aan het eind van deze leestraining….

√   Weet je zeker of de weg naar dyslexie behandeling noodzakelijk is

√   Heeft je kind ontdekt wat hij een fijne manier van lezen vindt

√   Ervaart je kind dat je ook op een andere manier met lezen bezig kan zijn

√   Weet je kind waarom lezen belangrijk is

√    Is de eeuwige strijd om het lezen voorbij

√    Is je kind vooruit gegaan met lezen

Deze leestraining is uitsluitend geschikt voor jouw kind als:

√  Je met mij de visie deelt dat voor het leren lezen, meer nodig is dan alleen lezen

√  Je er van doordrongen bent, dat er niet alleen inzet van je kind gevraagd wordt, maar OOK van jou als ouder

√  Lezen4kids als een project wordt gezien van het gezin en niet alleen van je kind

 

Praktische details

Investering Lezen4kids €399,-

Dit traject bestaat uit:

  • Een beginmeting
  • 10 wekelijkse sessies van een uur
  • Oefeningen voor thuis
  • Een eindmeting
  • Overleg met school
  • De begeleiding vindt in overleg plaats op maandag-, dinsdag- of woensdagmiddag
  • Uiteraard zijn de algemene voorwaarden  van toepassing op dit product
  • Betaling in twee termijnen mogelijk

Warme begeleiding, leuke lichamelijke opdrachten, handige oefeningen voor mee naar huis. N wilde thuis niet lezen. De begeleiding van Jiska heeft er voor gezorgd dat hij nu wel leest. het is geen strijd meer. Het tempo is nog niet voldoende, maar wij zijn al enorm blij met deze stap.

Moeder N (7 jaar)