Cecilia De Bruijn

Oog4kids Uithoorn

Ik wil door beweging de basis versterken, zodat ieder kind ontspannen en met veel plezier zich verder kan ontwikkelen, ook in het onderwijs.

De stap naar mijn praktijk

Toen een van onze kinderen buiten de kaders in het basisonderwijs viel, begon er voor ons een zoektocht met vele vragen waar ook andere ouders mee worstelen. Door mij te verdiepen in de bewegingen en wat voor invloed die hebben op het brein en de samenwerking daarvan VOOR het leren, vielen er meerdere puzzelstukjes in elkaar. Met al mijn ervaring en opgedane kennis wil ik graag andere kinderen en hun ouders helpen in hun zoektocht, waarbij de basis VOOR het leren nog geen stevig fundament heeft. Ieder kind wil toch met plezier leren?!

 

In 2015 werd Oog4kids-Uithoorn een feit.

Mijn visie en missie

Een kind dat vastloopt in het huidige onderwijssysteem is al vervelend genoeg. Dat heb ik zelf ervaren. Een kind moet zich eerst veilig voelen om zich van daaruit verder te kunnen ontwikkelen. Bewegen begint al in de baarmoeder.

Tegenwoordig zie je steeds meer dat kinderen zich minder bewegen, terwijl dat dat juist zo belangrijk is. Het onderwijssysteem kijkt vooral naar het cognitieve, maar zonder een goede basis, zal het kind steeds tegen zichzelf blijven vechten.

Daarom wil ik door beweging de basis versterken, zodat ieder kind ontspannen en met veel plezier zich verder kan ontwikkelen, ook in het onderwijs.

Ik ben Cecilia de Bruijn, getrouwd en moeder van een volwassen dochter en zoon. Wij wonen samen met onze hond Ollie vlakbij de Amstel in Uithoorn.

Met veel plezier ben ik werkzaam in het Primair Onderwijs waar ik drie dagen in een kleutergroep sta. Daarnaast ben ik Coordinator Bewegend leren in het basisonderwijs en help ik mijn collega’s om het Bewegend leren te integreren, want bewegen is de basis!

Ik ben altijd in de weer,stilzitten past niet bij mij. Buiten ben ik vaak te vinden bij ons paard Mattie of een wandeling met de hond. Daarnaast kano of roei ik iedere week. Men omschrijft mij als een sociaal,empatisch persoon en iemand die niet snel opgeeft. Bewegen is de basis en dat is precies waar ik zo van houd!

“Onze zoon Thijn heeft een hoop baat gehad bij alle inspanningen van Oog4kids-Uithoorn. Hij heeft fixatie disparatie hetgeen problemen oplevert met lezen en rekenen. We hebben in anderhalf jaar een enorme ontwikkeling gezien bij Thijn. Inmiddels leest hij met plezier. Oog4kids-Uithoorn is erg toegewijd en begaan geweest met onze zoon. Ook heel veel maatwerk is er geleverd. Heel veel dank!”

Ouders, Amstelveen

Een vraag? Stuur mij een berichtje

11 + 11 =