Het is tijd voor meer aandacht voor de fijne motoriek

Je bent een geweldige leerkracht, maar door alles wat er op je bordje komt heb je het gevoel dat je constant achter de feiten aanloopt.

En dat frustreert je mateloos.

Je loopt tegen uitdagingen aan als het gaat om het stimuleren van de (fijne) motoriek bij kleuters.

Met 30 kleuters in je groep met ieder een eigen hulpvraag en ontwikkelingsbehoefte, begrijpen wij heel goed dat het een uitdaging kan zijn om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Je weet hoe belangrijk de fijne motoriek is voor het uitvoeren van alledaagse activiteiten zoals knippen, schrijven, knutselen en eten. Maar wist je ook dat de fijne motoriek van invloed is op de spraaktaalontwikkeling? Je wilt graag meer aandacht besteden aan de fijne motoriek van jouw kleuters. Echter je weet niet goed wat, hoe, waarmee en waar te beginnen. Daarnaast heb je het gevoel dat jouw kleuters zich steeds minder motorisch ontwikkelen in de voorschoolse periode en zij dus al met een achterstand je groep binnenkomen.

Wat jij nodig hebt zijn praktische, leuke, effectieve en direct toepasbare handvatten om aan de slag te gaan met de fijne motoriek van jouw kleuters.

 

“Jiska en Cecilia hebben een duidelijk verhaal en brengen dit ook goed over. Een verhaal dat elke docent zou moeten horen. Ik heb heel veel ideeën gekregen door deze workshop”.

“De workshop heeft mij veel nieuwe ideeën gegeven. Ik zou hem zeker aanraden, want hij is heel inspirerend. De workshop heeft mij inzichten gegeven in belangrijke ontwikkelingsvaardigheden en biedt veel variatie. Jiska en Cecilia geven de workshop op een prettige manier”.

Dit is wat je kunt verwachten

Met onze workshop Fijne handen bieden wij jou inspiratie, tools, inzicht en kennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan met fijn motorische activiteiten in je groep. We laten je kennismaken met de ontwikkeling van de fijne motoriek en hoe de leerlijnen verlopen van scheuren, knippen, vouwen en bouwen.

Je leert welke activiteiten je kunt inzetten zonder al te veel voorbereiding en hoe je rekening kunt houden met de verschillende ontwikkelingsfases van de fijn motorische ontwikkeling tijdens je werklessen.

“Cecilia en Jiska geven de training op een fijne, ontspannen en  enthousiaste manier. De groep is niet te groot zodat er voldoende ruimte is voor vragen en om elkaar te inspireren. Er is een goede afwisseling tussen theorie en praktijk”

Hoe?

Na deze workshop ga jij naar huis met een zelfgevulde motoriek box, voel jij je zelfverzekerder en kun je met nog meer plezier, inzicht en focus werken aan de fijne motoriek van jouw kleuters. Weg met de frustraties en achterstanden. Met “Fijne handen” geef jij jouw kleuters de best mogelijke start van hun fijn motorische ontwikkeling

Herken jij je hier in?

  • Je wilt de fijne motorische ontwikkeling meer prioriteit geven binnen je groep of praktijk.
  • Je hebt nog onvoldoende inzicht over het verloop van de ontwikkeling van de fijne motoriek.
  • Je hebt eigenlijk geen idee hoe de leerlijnen van kleien, scheuren, knippen, bouwen, vouwen zijn opgebouwd.
  • Je vraagt je af wat geschikte activiteiten zijn om de fijne motoriek te 
  • Je vindt het fijn om kant en klare ideeën aangereikt te krijgen. Dat scheelt je weer veel surftijd over het internet.
  • Je hebt talloze ideeën om de fijne motoriek te stimuleren, maar je weet niet hoe je dit vorm kunt geven binnen je groep.

Een vraag? Stuur ons een berichtje

9 + 9 =

Voor wie is deze workshop geschikt?

De workshop is geschikt voor leerkrachten van de onderbouw, intern begeleiders, pedagogische medewerkers, onderwijsassistenten. Eigenlijk voor iedereen die het werken met jonge kinderen een warm hart toedraagt en meer wilt weten over de ontwikkeling van de fijne motor

Wanneer en waar vindt de workshop plaats?

De workshop fijne handen vindt plaats op zaterdag  12 oktober 2024 in Almere  van 10.00-13.00.

 

Kom je met de auto:

 Zwavelgeelstraat 29

1339 HL Almere Buiten

Je kunt vrij parkeren in de straat.

 

Kom je met de trein, dan stopt de trein op het station Almere Buiten. Vanaf het station pak je bus M7 naar Regenboogbuurt Zuid. Vanaf het station zijn dat twee haltes met de bus.

 

Optie 2:  De trein stopt op Almere station Oostvaarders. Vanaf het station pak je bus M7 naar Almere Buiten centrum. Bij de derde halte stap je uit bij de halte Regenboogbuurt Zuid.

Vanaf de halte is het 1 minuut lopen naar de Zwavelgeelstraat nr 29.

Wat is de investering

De investering is nu €149,- incl btw. Het is een pilot prijs, dat betekent dat de prijs de volgende workshopronde zeker omhoog zal gaan.

Ik werk binnen een team, is het dan handig om als individu deze workshop te volgen?

Je kan de workshop gerust volgen als enige van je team. De kennis, inzicht en inspiratie neem je mee je groep in. Je kan er echter ook je collega’s mee motiveren en inspireren.

Hoeveel deelnemers kunnen er mee doen?

Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen aan de workshop Fijne handen. Zo is er voldoende tijd, aandacht en ruimte voor al jullie vragen en voor het maken van de motoriek box.

Kan ik de motoriek box gelijk inzetten in mijn praktijk of school?

Ja dat kan zeker!. Dat is ook echt de opzet van deze workshop. Dat jij er meteen mee aan de slag kunt in jouw groep,

Geven jullie deze workshop ook op locatie?

Ja. Wij kunnen de workshop ook bij jouw op school of op locatie komen geven. Wanneer je dit zou willen is het handig om even contact met ons op te nemen via de mail info.oog4kids.nl

Ik twijfel nog steeds

Wellicht zijn er dingen die nog niet duidelijk zijn en loop je nog rond met andere vragen. Geen probleem. Neem even contact met ons op via info.oog4kids.nl. Dan helpen wij je verder.

Alles is verteld. Het is aan jou!

Je hebt nu twee opties. Je gaat op dezelfde voet verder. Frustratie  voelen omdat je achter de feiten aan blijft lopen wegens tijd en ruimtegebrek en je dus nog niet het maximale uit je leerlingen kunt halen als het gaat om de ontwikkeling van de fijne motoriek. Of je komt naar de workshop “Fijne handen” en kiest voor verandering, groei, tijdsbesparing, inspiratie, kennis en inzicht over de ontwikkeling van de fijne motoriek.