Jiska Bijvoet

Oog4kids Almere

Ik geloof NIET in een aanpak ALLEEN gericht op het leren om zo betere resultaten te halen. WEL in een aanpak dat vanuit zelfvertrouwen, ontspanning, beweging en spel, zich richt op (on)zichtbare vaardigheden, die je kind nodig heeft om tot leren te komen.

Kennismaking inplannen

Het is 2009

wanneer wij van de schoolbegeleidingsdienst te horen krijgen dat onze zoon toch wel “anders” was, dan de gemiddelde leerling.

Dat hij niet helemaal reageerde als het “gemiddelde kind” was mij na jaren als leerkracht voor een kleutergroep ook wel opgevallen.

Vanaf dat moment begon het gevecht om een geschikte onderwijsplek voor onze zoon te vinden.

Wat we veel zien gebeuren is dat de weg bewandelt wordt van de reguliere zorg. Zo ook door ons. Denk hierbij aan: logopedie, ergotherapie, onderzoek, cognitieve gedragstherapie.

Ik zag mijn ventje alleen maar minder zichzelf worden. Dit klopte niet!

Dit moest anders kunnen.

En JA, dit kan anders EN mag ook anders.

De stap naar mijn praktijk

In mijn zoektocht kwam ik in aanraking met verschillende krachtige methodieken. Met als gemene deler: beweging! DE voorwaarden om tot leren te komen.

Niet zo maar beweging….maar bewegingen die ervoor zorgen dat het lijf en brein met elkaar verbinden. Het brein stuurt het lijf aan en de manier waarop het lijf reageert is weer van invloed op het functioneren van het brein.

Met alle opgedane en toegepaste kennis en ervaring tijdens mijn studie, werk, gezin en trainingen die ik daarop volgde besloot ik om in 2015 na ruim 17 jaar het onderwijs te verlaten in de vorm van leerkracht en mij te richten op het begeleiden van kinderen waarbij het leren niet als vanzelf gaat.

Oog4kids Almere was een feit.

Mijn visie en missie

Ik heb aan den lijve ondervonden HOE het is als het onderwijssysteem niet aansluit bij je kind. Wat voor invloed dit heeft op zijn leervermogen, stressniveau en zelfbeeld.

Ik geloof daarom NIET in een aanpak ALLEEN gericht op het leren om zo betere resultaten te halen. WEL in een aanpak dat vanuit zelfvertrouwen, ontspanning, beweging en spel, zich richt op (on)zichtbare vaardigheden, die je kind nodig heeft om tot leren te komen.

Ik wil dat jij ziet wat ik zie: dat kinderen vanaf de geboorte steeds minder bewegen met als gevolg dat de verbindingen in het brein die juist zo belangrijk zijn voor het leren, zich steeds minder snel ontwikkelen, met alle gevolgen voor het kunnen opnemen en verwerken van de leerstof

Ik ben blij dat het mij nu wel lukt om iedere dag kinderen de hulp te bieden die zij nodig hebben, zodat zij daarna vol zelfvertrouwen, plezier en energie weer zelf verder hun weg kunnen vervolgen. Dat is voor mij GOUD waard.

Ik ben Jiska Bijvoet-van IJzendoorn geboren en getogen in Amsterdam, waar ik na mijn middelbare school naar het MBO (MDGO AW) en vervolgens HBO (de PABO) ging.

Ik ben getrouwd met Chris en moeder van inmiddels twee volwassen zonen. Wij wonen samen met onze twee katten Jip en Jan en onze hond Max in Almere.

Mijn jongens verzuchten regelmatig of ik niet eens stil kan zitten. Ik ben altijd in beweging. Is het niet voor mijn werk, dan is het wel voor een opleiding, het gezin, de dieren, het huis. Ik word omschreven als een zorgzaam persoon. Iemand waar je op kunt vertrouwen en een dosis doorzettingsvermogen heeft. Ik ben leergierig en blijf graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op mijn vakgebied. Je kan wel zeggen dat ik perfectionistisch ben. Voor mij soms een vloek voor jou als klant een zegen. Het zorgt er namelijk voor dat ik altijd mijn stinkende best zal doen om jouw kind zo goed mogelijk te begeleiden.

Jiska heeft onze dochter werkelijk fantastisch geholpen. Het was fijn dat we erachter kwamen dat de stand van haar ogen, haar gevoel van ‘waar ben ik in de ruimte’ en haar evenwicht de sleutel waren tot beter functioneren en schoolresultaten die haar intelligentie weerspiegelen. Jiska heeft veel gevoel voor kinderen, werkt gestructureerd en met passie. Altijd vrolijk, onze dochter had altijd zin om naar Jiska te gaan. Na een half jaar is ze echt veranderd. Haar zelfvertrouwen is toegenomen en ze is nog vrolijker! Dankjewel Jiska. Ik weet zeker dat je voor veel kinderen het verschil maakt.

Vader Elise (10 jaar)

Een vraag? Stuur een berichtje

2 + 3 =