Ik geloof dat een kind zich ontwikkelt van binnen naar buiten. Je kind moet zich eerst veilig voelen om vanuit die veiligheid verder te kunnen ontwikkelen. Een leerprobleem is dan ook niet alleen moeite hebben met lezen, spelling, schrijven of rekenen, want als je kind niet lekker in zijn vel zit (letterlijk en figuurlijk), dan stokt alles. Dat betekent dat ik altijd werk aan het zelfvertrouwen, kijk hoe het lijf zich heeft ontwikkelt, of de ogen doen wat ze moeten doen en waar er bijgespijkerd moet worden op leergebied, zodat je zeker weet dat je niet je energie in één ding stopt, terwijl het probleem ergens anders ligt. 

Herken en/of ervaar jij dit bij jouw kind? 

√   Moeite met het automatiseren van de tafels, automatiseren t/m 10, klokkijken

√   Spelling gaat niet zo lekker

√   Moeite met begrijpend lezen

   Heeft weinig zelfvertrouwen

 Kan zich moeilijk ontspannen

√   Je kind heeft meer stress dan goed voor hem is

√   Lijkt je kind vooral in beelden te denken? Leert hij door doen en ervaren?

 

Heeft je kind moeite met deze dingen?

   Evenwicht houden

√   Snel last van jeukende of branderige ogen na het lezen

√   Klaagt over hoofdpijn

   Moeite met het vangen/gooien van de bal

√   Links-rechts door elkaar blijven halen 

√   Onhandig ( veel vallen, zichzelf stoten of omstoten van dingen)

Je vraagt  je waarschijnlijk af  wat dit met leren te maken heeft. Het bovenstaande kan het leren namelijk behoorlijk in de weg zitten, terwijl ze hartstikke makkelijkop te lossen zijn.

 

Kom dan langs voor gratis intakegesprek waarin wij samen kijken naar jullie hulpvraag en wat ik voor jullie zou kunnen betekenen.

Beweeg en leer je wijs

Met een uniek traject werk ik samen met je kind aan zijn hulpvraag op het gebied van lezen, spelling of rekenen. Door een combinatie van het reduceren van stress, bewegingsactiviteiten om de ontwikkeling te stimuleren, blokkades in het lijf op te heffen en het lichaam en brein weer in verbinding met elkaar te brengen, bouwen we aan een stevige basis. Een basis die nodig is om stappen te kunnen maken naar meer zelfvertrouwen, beter leren en concentreren.

Hoe nu verder

Wanneer jullie besluiten om met mij verder te gaan, neem ik altijd een psychomotorisch onderzoek af als nulmeting. Het onderzoek geeft informatie over de stevigheid van de basis (het fundament)  om tot leren te komen, de kwaliteit van samenwerken van de ogen , of je kind een visueel cognitieve leerstijl heeft en handvatten voor een goede begeleiding. Samen bepalen we vervolgens welke stappen we moeten nemen om voor je kind de beste begeleiding te realiseren.

Het aantal begeleidingsmomenten is afhankelijk van waar de ontwikkeling is blijven steken. Dit kan variëren van wekelijks, één keer in de twee weken of één keer in de maand.

Beweeg en leer je wijs. Dit levert het jullie op;

 Je kind leert te vertrouwen op zijn/haar lichaam.

 Je kind zit weer lekker in zijn/haar vel omdat hij/zij geleerd heeft hoe het zich kan ontspannen.

 Je kind kan nu stappen maken met rekenen, lezen en/of spellen

 Het omzetten van niet helpende gedachtes naar helpende gedachtes

 Door beweging  worden blokkades in het lichaam opgeheven. er komt weer ruimte voor ontspanning en groei

 Je kind ervaart ontspanning door het doen van ontspanningsoefeningen

√ Je kind kan zich beter concentreren en focussen op één taak

Praktische details

Investering: €599

Betalen in 3 termijnen is mogelijk.  Hiervoor krijg je:

 • Intakegesprek
 • kindgesprek
 • Psychomotorische screening
 • Verslag van de screening
 • Terugkoppelingsgesprek nav de screening
 • 10 sessies psychomotorische leerondersteuning (half uur leren en een half uur bewegen, bij het bewegen ben je als ouder aanwezig
 • Twee gesprekken met school
 • Tussentijdse contactmomenten wanneer nodig (telefonisch, mail en whatsapp)
 • Eindevaluatie
 • Bewegingsoefeningen en (indien nodig) huiswerk voor thuis
 • Gebruik van essentiële oliën, zolang het traject duurt (daarna tegen betaling te bestellen)
 • De begeleiding vindt in overleg plaats op maandag-, dinsdag- of woensdagmiddag
 • Uiteraard zijn de algemene voorwaarden van toepassing op dit product

Jiska heeft onze dochter werkelijk fantastisch geholpen. Het was fijn dat we erachter kwamen dat de stand van haar ogen, haar gevoel van ‘waar ben ik in de ruimte’ en haar evenwicht de sleutel waren tot beter functioneren en schoolresultaten die haar intelligentie weerspiegelen. Jiska heeft veel gevoel voor kinderen, werkt gestructureerd en met passie. Altijd vrolijk, onze dochter had altijd zin om naar Jiska te gaan. Na een half jaar is ze echt veranderd. Haar zelfvertrouwen is toegenomen en ze is nog vrolijker! Dankjewel Jiska. Ik weet zeker dat je voor veel kinderen het verschil maakt.

Randall van Poelvoorde

Jiska heeft onze zoon fantastisch geholpen…hij heeft het zeker niet makkelijk gehad op school, is uiteindelijk naar een andere school gegaan, daar gaat het heel goed…Jiska heeft hem goed gesteund in zijn vertrouwen en zichzelf kunnen zijn…met veel oefeningen daar en thuis gaat het heel goed met ons kind..en zijn haar echt dankbaar voor lieve goede begeleiding…. Lieve groetjes Jolanda

Jolanda de Klonia