Over Jiska

Het is maart 2015, als ik besluit om de directie van de school, waar ik al 17 jaar werkzaam ben, in te lichten over mijn voornemen om per augustus 2015 te stoppen als leerkracht. Dit is moeilijker dan ik had gedacht. Ik vecht tegen mijn tranen…..Doe niet zo mal joh, zeg ik tegen mijzelf, dit is wat je wil, je droom: “Het starten van een eigen praktijk om kinderen te helpen, waarbij het leren niet als vanzelf gaat, zodat ze weer lekker in hun vel zitten en ze met  ZELFVERTROUWEN  makkelijker en fijner kunnen leren ”. 

In de jaren DAARVOOR liep ik er steeds meer tegen aan dat het, in een klas met 30 leerlingen, niet lukte om alle kinderen dat te bieden wat zij nodig hadden. Dit frustreerde mij enorm. Ik zag steeds vaker kinderen waarbij het schoolwerk stress opleverde, die hun plezier, motivatie en zelfvertrouwen in leren verloren.

Dat raakte mij enorm. Als kind heb ik zelf aan den lijve ondervonden, wat voor invloed weinig zelfvertrouwen heeft op het, in mijn geval, leren rekenen. Maar ondanks dat, ging ik WEL met plezier naar school. Juist omdat de aandacht NIET ALLEEN op het leren lag.

Er was maar één toets waar ik als kind de prestatie druk voelde en dat was de Eind CITO in klas 6 (groep 8).

Hoe anders was dat bij mijn kinderen. Vooral mijn jongste zoon werd er door de toets cultuur vanaf de leeftijd van vier jaar, keer op keer  op gewezen dat hij “niet in het systeem van school paste”.

 Van een vrolijke kleuter zag ik hem veranderen in een gedemotiveerd schoolkind.

Dit moest toch anders kunnen?

In mijn zoektocht kwam ik in aanraking met verschillende krachtige methodieken. Met als gemene deler: beweging! DE voorwaarden om tot leren te komen. Want het brein en lijf zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het brein stuurt het lijf aan en de manier waarop het lijf reageert is weer van invloed op het functioneren van het brein.

 

Ik geloof NIET in een aanpak ALLEEN gericht op het leren om zo betere resultaten te halen.  WEL in een aanpak dat vanuit zelfvertrouwen, ontspanning, beweging en spel, zich richt op (on)zichtbare vaardigheden, die je kind nodig heeft om tot leren te komen.

Ik wil ouders EN professionals bewust maken van de invloed van beweging op het leren. Ik wil dat jij ziet wat ik zie: dat kinderen vanaf de geboorte steeds minder bewegen met als gevolg dat de verbindingen in het brein die juist zo belangrijk zijn voor het leren, zich steeds minder snel ontwikkelen, met alle gevolgen voor het kunnen opnemen en verwerken van de leerstof.

 

Ik ben blij dat het mij nu wel lukt om iedere dag kinderen de hulp te bieden die zij nodig hebben, zodat zij daarna vol zelfvertrouwen, plezier en energie weer zelf verder hun weg kunnen vervolgen.  Dat is voor mij GOUD waard.

 

Ik ben Jiska Bijvoet-van IJzendoorn geboren en getogen in Amsterdam, waar ik na mijn middelbare school naar het MBO (MDGO AW) en vervolgens HBO (de PABO) ging.  ik ben getrouwd met Chris en moeder van inmiddels twee volwassen zonen. Wij wonen samen met onze twee katten Jip en Jan en onze hond Max in Almere. Mijn jongens verzuchten regelmatig of ik niet eens stil kan zitten. Ik ben altijd in beweging. Is het niet voor mijn werk, dan is het wel voor een opleiding, het gezin, de dieren, het huis. Ik ben een echte huismus, maar ik vind het ook heerlijk om met vriendinnen op stap te gaan en even de boel de boel te laten. Ik word omschreven als een zorgzaam persoon. Iemand waar je op kunt vertrouwen en een dosis doorzettingsvermogen heeft. Ik ben leergierig en blijf graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op mijn vakgebied. Je kan wel zeggen dat ik perfectionistisch ben. Voor mij soms een vloek voor jou als klant een zegen. Het zorgt er namelijk voor dat ik altijd mijn stinkende best zal doen om jouw kind zo goed mogelijk te begeleiden. Dat ik mij met de volle 100% zo niet 200% inzet om uit jouw kind te halen wat er inzit.

Herken je dit verhaal? Wil jij graag dat ik jouw kind verder help, maar vind je het fijn om eerst kennis te maken? Of wil je graag weten welk begeleidingstraject het meest geschikt is voor jouw kind? Plan dan nu direct vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek, op een moment dat jou het beste uitkomt.