Fijner en makkelijker leren door ontspanning

Gratis e-book Fijner en makkelijker leren door ontspanning

Een e-book met 10 oefeningen, die helpen om je kind te laten ontspannen. De ontspanningsoefeningen in dit boek hebben een positief effect op de gemoedstoestand van je kind, zowel lichamelijk als sociaal-emotioneel en helpen om de verbinding tussen jou en je kind te versterken.

Je kind klaagt over buikpijn of hoofdpijn. Je ziet hoe hard je kind leert om de tafels te onthouden, maar wanneer hij dit moet laten zien in een toets, is hij alles kwijt. Je kind heeft boze buien, die elkaar steeds vaker op volgen. Je kind trekt zich terug of komt helemaal niet meer in beweging. Elke keer wanneer je kind aan zijn taak moet beginnen, gaat hij nog even naar de w.c of gaat hij zijn punten slijpen.

Herkenbaar? Allemaal symptomen die aangeven dat er stress in het spel is.

Stress gaat in het lijf zitten. Het zorgt ervoor dat nieuwe informatie niet of nauwelijks binnenkomt. Gezonde stress is prima. Het wordt een probleem als het niveau van de stresshormonen cortisol en adrenaline niet daalt, maar blijvend aanwezig is. Dit put je uit. Wanneer je kind moeite heeft met lezen en hij wordt elke dag geconfronteerd, met dat wat hij moeilijk vindt,  krijgen de stresshormonen niet echt de kans om te gaan dalen.

Beweging is dan ook heel belangrijk. Door te bewegen komt het stofje endorfine vrij. Dit is een anti stress hormoon.

Bij kinderen met stress zit de ademhaling vaak hoog. Een goede ademhaling zorgt voor ontspanning, draagt bij aan een meer rust in je hoofd, je eten verteert beter, je slaapt beter, het helpt bij het controleren van je emoties en een betere zuurstofvoorziening van je lichaam.

Ervaart jouw kind stress of is het gespannen wanneer hij een spreekbeurt of boekbespreking moet houden? Wil jij je kind hierbij helpen? Aarzel dan niet langer en vraag NU ons GRATIS e-book  Fijner en makkelijker leren door ontspanning aan. In ons e-book vind je ontspanningsoefeningen die er voor zorgen dat je kind in beweging is, zodat stress in het lichaam wordt verlaagd, ontspanning ervaart door een goede ademhaling en er verbinding ontstaat doodat je de oefeningen samen kunt doen.