Over Cecilia

Mijn naam is Cecilia de Bruijn, getrouwd en moeder van twee pubers. Met veel plezier ben ik 25 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Toen onze jongste op school niet mee kon komen, kwam ik met veel vragen te zitten. Mijn zoektocht naar antwoorden begon.

Ik ben allerlei cursussen gaan volgen en merkte al vrij snel dat ik op een andere manier naar kinderen met leerproblemen ging kijken. Het geven van een hulpmiddel was niet altijd toereikend. Ik wilde werken aan de oorzaak en het kind (weer) zelfvertrouwen geven. Het starten van een eigen praktijk begon.

Daarnaast volgde ik de opleiding tot Beelddenkspecialist en Psychomotorische Kindercoach. Tijdens deze laatste opleiding leerde ik steeds meer hoe belangrijk beweging is en welke invloed stress op het lichaam heeft en de samenwerking van de ogen.

Het is fijn om samen met elkaar te werken aan de basis van ieder kind om het weer vol zelfvertrouwen en plezier te laten leren en zich zo verder te ontwikkelen.

Dit jaar ga ik de opleiding:” Coördinator Bewegend Leren in het Basisonderwijs” volgen, zodat ik leerkrachten nog beter kan informeren en begeleiden over hoe belangrijk bewegend leren is.